SPANYOL MANDULÁS ZELLERKRÉMLEVES

 


HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

1 nagyobb zeller

50 g vaj

3-4 gerezd fokhagyma

100 g őrölt mandula

kb. 150 ml főzőtejszín

2 db leveskocka

só, őrölt bors, őrölt szerecsendió

víz

 

ELKÉSZÍTÉS:

1. A zellert meghámozzuk, felkockázzuk.

2. A vajban megfuttatjuk az áttört / lereszelt fokhagymát.

3. Hozzáadjuk a zellert.

4. Felöntjük kb. 2 l vízzel. 

5. Beledobjuk a leveskockát, fűszerezzük, hozzáadjuk a darált mandulát is.

6. Az egészet puhára főzzük, átturmixoljuk. Tejszínnel hígítjuk. Pirított zsemlekockával vagy levesgyönggyel tálaljuk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések