TÖRÖK TOJÁS SÜLT KRUMPLIVAL

 


HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:

4-6 db tojás

 60 g mirelit hasábburgonya

3 dl natúr joghurt

3 gerezd fokhagyma

0,6 dl napraforgóolaj

1 kávéskanál darált, erős paprikakrém

1 kávéskanál őrölt pirospaprika

1 evőkanál ecet

só, bors


ELKÉSZÍTÉS:


1. A krumplit eloszlatjuk a sütőpapírral bélelt tepsiben, sózzuk és magas hőfokon sütjük, hogy jó ropogós  legyen, míg enyhén barnulni kezd.

2. Ezalatt elkészítjük a mártást.

A joghurtot összekeverjük sóval, borssal és zúzott fokhagymával.


 

Az olajat külön tálban alaposan kikeverjük a kétféle paprikával és csipet sóval.


 

3. A tojásokból ecetes vízben buggyantott tojást készítünk.

Tálaláskor egy adag sült krumplit teszünk a tányérra. Majd mellé teszünk 4-5 evőkanál joghurtot, erre rátesszük a lecsepegtetett tojásokat és a tetejét meglocsoljuk az olajjal.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések