TÖRÖK TOJÁS SÜLT KRUMPLIVAL
HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:
4-6 db tojás
60 g mirelit hasábburgonya
3 dl natúr joghurt
3 gerezd fokhagyma
0,6 dl napraforgóolaj
1 kávéskanál darált, erős paprikakrém
1 kávéskanál őrölt pirospaprika
1 evőkanál ecet
só, bors
ELKÉSZÍTÉS:
1. A krumplit eloszlatjuk a sütőpapírral bélelt tepsiben, sózzuk és magas hőfokon sütjük, hogy jó ropogós legyen, míg enyhén barnulni kezd.
2. Ezalatt elkészítjük a mártást.
A joghurtot összekeverjük sóval, borssal és zúzott fokhagymával.
Az olajat külön tálban alaposan kikeverjük a kétféle paprikával és csipet sóval.
3. A tojásokból ecetes vízben buggyantott tojást készítünk.
Tálaláskor egy adag sült krumplit teszünk a tányérra. Majd mellé teszünk 4-5 evőkanál joghurtot, erre rátesszük a lecsepegtetett tojásokat és a tetejét meglocsoljuk az olajjal.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése