GESZTENYÉS-MADÁRTEJES KÓKUSZGOLYÓ

 


HOZZÁVALÓK KB. 23 DB-HOZ:


450 ml dobozos madártej


 

50 ml tej

40 g sima étkezési keményítő vagy vaníliás pudingpor

125 g vaj / margarin

szükség esetén édesítés

kb. 400 g darált háztartási keksz

belülre: kb. 200 g gesztenyemassza golyókká formázva

kívülre: finom szálú kókuszreszelék

 

ELKÉSZÍTÉS:

1. Egy nagyobb hőálló edényben csomómentesre keverjük a madártejet, a tejet és a pudingport / keményítőt, majd belekockázzuk a vajat / margarint. 

Aki édesebben szereti a sütit, az tegyen bele cukrot vagy édesítőszert is.

Az egészet állandó kevergetés mellett, közepes hőfokon, besűrítjük.

Teljesen kihűtjük.


 

2. A kihűlt krémet robotgéppel alaposan átkeverjük, majd hozzáadunk annyi darált kekszet, hogy formázható állagot kapjunk.

3. A gesztenyemasszából golyókat készítünk. Lecsippentünk egy darab tésztát, kilapogatjuk, a közepére teszünk 1 gesztenyegolyót, majd golyóvá formázzuk. 


 

Megforgatjuk kókuszreszelékben.

4. Két-három órára, illetve fogyasztásig hűtőbe tesszük.

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések