GESZTENYÉS-MADÁRTEJES KÓKUSZGOLYÓ
HOZZÁVALÓK KB. 23 DB-HOZ:
450 ml dobozos madártej
50 ml tej
40 g sima étkezési keményítő vagy vaníliás pudingpor
125 g vaj / margarin
szükség esetén édesítés
kb. 400 g darált háztartási keksz
belülre: kb. 200 g gesztenyemassza golyókká formázva
kívülre: finom szálú kókuszreszelék
ELKÉSZÍTÉS:
1. Egy nagyobb hőálló edényben csomómentesre keverjük a madártejet, a tejet és a pudingport / keményítőt, majd belekockázzuk a vajat / margarint.
Aki édesebben szereti a sütit, az tegyen bele cukrot vagy édesítőszert is.
Az egészet állandó kevergetés mellett, közepes hőfokon, besűrítjük.
Teljesen kihűtjük.
2. A kihűlt krémet robotgéppel alaposan átkeverjük, majd hozzáadunk annyi darált kekszet, hogy formázható állagot kapjunk.
3. A gesztenyemasszából golyókat készítünk. Lecsippentünk egy darab tésztát, kilapogatjuk, a közepére teszünk 1 gesztenyegolyót, majd golyóvá formázzuk.
Megforgatjuk kókuszreszelékben.
4. Két-három órára, illetve fogyasztásig hűtőbe tesszük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése