TEPSIBEN SÜLT "HAMBURGER"

 HOZZÁVALÓK 3 ADAGHOZ:

3 db hamburgerzsemle

500 g darált hús

1 db vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

3 evőkanál ketchup

3 evőkanál mustár

1 fej lilahagyma

3 db paradicsom

6 szelet sajt

1 teáskanál majoranna

1 kávéskanál őrölt kömény 

2 evőkanál olaj

só, őrölt bors

a tálaláshoz fejes vagy jégsaláta
 
 A 6 fél zsemle egy 37*26 cm, 6 cm mély tepsibe fért bele.


ELKÉSZÍTÉS:

1. A felkockázott hagymát, a darált húst és a fokhagymát fehéredésig pirítjuk. Fűszerezzük majorannával, őrölt köménnyel, sóval és borssal.
Felöntjük kevés vízzel és fed alatt puhára pároljuk.

Amikor kész, hozzákeverjük a ketchupot.
 


 
2. A zsemléket felvágjuk és kikent tepsibe sorakoztatjuk.

Mindegyiket megkenjük mustárral, majd a feldarabolt lilahagymát szétosztjuk rajtuk.
 


3. A darált húst 6 felé osztjuk, majd egy-egy szelet sajtot teszünk mindegyikre. 
Végül befedjük paradicsomkarikákkal.
 



190 fokon sütjük, míg a zsemle tésztája ropogós lesz. Kb. 6-8 perc. Fejes- vagy jégsalátával tálaljuk.

Jó étvágyat!
 
 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések