TEPSIBEN SÜLT "HAMBURGER"
HOZZÁVALÓK 3 ADAGHOZ:
3 db hamburgerzsemle
500 g darált hús
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál ketchup
3 evőkanál mustár
1 fej lilahagyma
3 db paradicsom
6 szelet sajt
1 teáskanál majoranna
1 kávéskanál őrölt kömény
2 evőkanál olaj
só, őrölt bors
a tálaláshoz fejes vagy jégsaláta
A 6 fél zsemle egy 37*26 cm, 6 cm mély tepsibe fért bele.
ELKÉSZÍTÉS:
1. A felkockázott hagymát, a darált húst és a fokhagymát fehéredésig pirítjuk. Fűszerezzük majorannával, őrölt köménnyel, sóval és borssal.
Felöntjük kevés vízzel és fed alatt puhára pároljuk.
Amikor kész, hozzákeverjük a ketchupot.
2. A zsemléket felvágjuk és kikent tepsibe sorakoztatjuk.
Mindegyiket megkenjük mustárral, majd a feldarabolt lilahagymát szétosztjuk rajtuk.
3. A darált húst 6 felé osztjuk, majd egy-egy szelet sajtot teszünk mindegyikre.
Végül befedjük paradicsomkarikákkal.
190 fokon sütjük, míg a zsemle tésztája ropogós lesz. Kb. 6-8 perc. Fejes- vagy jégsalátával tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése