BARBECUE HAL

 


A recept Hargitai György oldalán található. (http://receptletoltes.hu/hu/arch%C3%ADvum/10483 )

Annyit változtattam rajta, hogy nem tettem bele 2 evőkanál mézet, mert a ketchup eleve édes, csak 1 teáskanálnyit. Viszont dekorként nem citromkarikát, hanem sült bacont alkalmaztam.


HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:

4 szelet halfilé

1 evőkanál olaj

só ,őrölt bors

a mártáshoz:

4 evőkanál ketchup

1 evőkanál sötét szójaszósz

1 teáskanál méz

só, őrölt bors, kakukkfű, oregánó, bazsalikom

60 g bacon (elhagyható) 



ELKÉSZÍTÉS:

1. A halszeleteket besózzuk, borsozzuk. Kevés olajat és vizet ráöntve 200 fokon sütjük 15 percet.

 


2. A mártás hozzávalóit kikeverjük és a sütőből kivett halak tetejére kenjük. Visszatoljuk és még 5-6 percig sütjük.



Sült krumplival vagy rizzsel tálaljuk.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések