BARBECUE HAL
A recept Hargitai György oldalán található. (http://receptletoltes.hu/hu/arch%C3%ADvum/10483 )
Annyit változtattam rajta, hogy nem tettem bele 2 evőkanál mézet, mert a ketchup eleve édes, csak 1 teáskanálnyit. Viszont dekorként nem citromkarikát, hanem sült bacont alkalmaztam.
HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:
4 szelet halfilé
1 evőkanál olaj
só ,őrölt bors
a mártáshoz:
4 evőkanál ketchup
1 evőkanál sötét szójaszósz
1 teáskanál méz
só, őrölt bors, kakukkfű, oregánó, bazsalikom
60 g bacon (elhagyható)
ELKÉSZÍTÉS:
1. A halszeleteket besózzuk, borsozzuk. Kevés olajat és vizet ráöntve 200 fokon sütjük 15 percet.
2. A mártás hozzávalóit kikeverjük és a sütőből kivett halak tetejére kenjük. Visszatoljuk és még 5-6 percig sütjük.
Sült krumplival vagy rizzsel tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése