HÚSVÉTI PITE

 

 

 A recept a "Tesco magazin" tavaszi számában található.

 

 

Én az eredeti recepthez képest a light verziót készítettem. Fele annyi szalonnával és kelt tésztából.

HOZZÁVALÓK 1 DB 28 CM-ES PITEFORMÁHOZ:

a tésztához:

300 g búzaliszt 

15 g friss élesztő

100 ml langyos víz

1 kávéskanál cukor

a töltelékhez:

4 db főtt tojás

150 g zöldborsó

65 g szalonna

100 g főtt sonka

40 g reszelt sajt 

1 teáskanál intenzív mustár

3 db tojás

200 ml főzőtejszín

1 evőkanál kapor

só, őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet összekeverjük sóval és a langyos vízben felfuttatott élesztővel, majd a tésztát alaposan kidolgozzuk és meleg helyen 1 órát kelesztjük.


 

2. A tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb 1-1,5 cm vékonyra és kibéleljük vele a kiolajozott formát.

Villával megszurkáljuk, előmelegített sütőben 180 fokon kb. 8-10 percet sütjük. Kivesszük.



 

3. A borsót kevés vízben megpároljuk, leszűrjük, kihűtjük.

 


4. A bacont, szükség esetén, kevés olajon megsütjük. Kihűtjük.


5. A tojást megfőzzük, kihűtjük, megpucoljuk és félbevágjuk.


6. A nyers tojásokat, a tejszínt, a feldarabolt sonkát, a reszelt sajtot, a kaprot, a fűszereket, a kihűlt borsót és bacont egy nagyobb tálban összekeverjük.

Ráöntjük a tésztára, körberakjuk a fél tojásokkal, majd visszatolva  a sütőbe 180 fokon még 20 percig sütjük, míg a töltelék megszilárdul.

 


Miután kivettük, várunk 10 percet, majd felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések