HÚSVÉTI PITE
A recept a "Tesco magazin" tavaszi számában található.
HOZZÁVALÓK 1 DB 28 CM-ES PITEFORMÁHOZ:
a tésztához:
300 g búzaliszt
15 g friss élesztő
100 ml langyos víz
1 kávéskanál cukor
só
a töltelékhez:
4 db főtt tojás
150 g zöldborsó
65 g szalonna
100 g főtt sonka
40 g reszelt sajt
1 teáskanál intenzív mustár
3 db tojás
200 ml főzőtejszín
1 evőkanál kapor
só, őrölt bors
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet összekeverjük sóval és a langyos vízben felfuttatott élesztővel, majd a tésztát alaposan kidolgozzuk és meleg helyen 1 órát kelesztjük.
2. A tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb 1-1,5 cm vékonyra és kibéleljük vele a kiolajozott formát.
Villával megszurkáljuk, előmelegített sütőben 180 fokon kb. 8-10 percet sütjük. Kivesszük.
3. A borsót kevés vízben megpároljuk, leszűrjük, kihűtjük.
4. A bacont, szükség esetén, kevés olajon megsütjük. Kihűtjük.
5. A tojást megfőzzük, kihűtjük, megpucoljuk és félbevágjuk.
6. A nyers tojásokat, a tejszínt, a feldarabolt sonkát, a reszelt sajtot, a kaprot, a fűszereket, a kihűlt borsót és bacont egy nagyobb tálban összekeverjük.
Ráöntjük a tésztára, körberakjuk a fél tojásokkal, majd visszatolva a sütőbe 180 fokon még 20 percig sütjük, míg a töltelék megszilárdul.
Miután kivettük, várunk 10 percet, majd felszeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése