KRÉMES FORMABONTÓAN
A receptet a "Youtube"-on találtam: https://www.youtube.com/watch?v=Cc6rRl0_Zow&list=PL7WCLuDmshCSlP_dhnnP7npgnU2YGiU-1&index=182&t=180s
HOZZÁVALÓK 7-8 SZELETHEZ:
227 g leveles, vajas tészta
a krémhez:
1 db tojás
1 teáskanál vaníliaaroma
10 g búzaliszt
200 ml tej
30 g vaj
cukor ízlés szerint
200 ml tejszín vagy cukrászhab
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tésztát kicsomagoljuk, felszeleteljük kb. 0,5 cm vastag csíkokra.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd 180 fokon 5-6 percig sütjük mindkét felét.
Kihűtjük.
2. A tojást, a cukrot, a lisztet és a vaníliaaromát csomómentesre keverjük, hozzáöntjük a tejet, majd alacsony hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük. Levesszük a tűzről, majd hozzákeverjük a vajat vagy margarint.
Kihűtjük.
3. A kihűlt krémet hozzáadjuk a tejszínhez és habbá verjük.
4. Egy őzgerinc formát kibélelünk szilikonos sütőpapírral. A videóban frissentartó fóliát használnak.
Leteszünk 1 sor tésztát erre jön 1 sor krém. Én 3 rétegesre csináltam (maradt is üres tésztarudam), a videóban 4 van.
Folyatjuk, míg a krém elfogy.
Hűtőbe tesszük legalább 4 órára, de akár egész éjszakára is lehet.
Felszeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése