KRÉMES FORMABONTÓAN

 


 A receptet a "Youtube"-on találtam: https://www.youtube.com/watch?v=Cc6rRl0_Zow&list=PL7WCLuDmshCSlP_dhnnP7npgnU2YGiU-1&index=182&t=180s


HOZZÁVALÓK 7-8 SZELETHEZ:

 

227 g leveles, vajas tészta

 

a krémhez:

1 db tojás

1 teáskanál vaníliaaroma

10 g búzaliszt

200 ml tej

30 g vaj

cukor ízlés szerint 

200 ml tejszín vagy cukrászhab

 

 ELKÉSZÍTÉS: 

1. A tésztát kicsomagoljuk, felszeleteljük kb. 0,5 cm vastag csíkokra.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd 180 fokon 5-6 percig sütjük mindkét felét.

Kihűtjük.





2. A tojást, a cukrot, a lisztet és a vaníliaaromát csomómentesre keverjük, hozzáöntjük a tejet, majd alacsony hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük. Levesszük a tűzről, majd hozzákeverjük a vajat vagy margarint.

Kihűtjük.

 



3. A kihűlt krémet hozzáadjuk a tejszínhez és habbá verjük.




4. Egy őzgerinc formát kibélelünk szilikonos sütőpapírral. A videóban frissentartó fóliát használnak.

Leteszünk 1 sor tésztát erre jön 1 sor krém. Én 3 rétegesre csináltam (maradt is üres tésztarudam), a videóban 4 van. 

Folyatjuk, míg a krém elfogy.




Hűtőbe tesszük legalább 4 órára, de akár egész éjszakára is lehet.

Felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések