NAMAK PARE - BANGLADESI ROPOGÓS, SZEZÁMOS SNACK

 

 

 

A recept eredetije itt található:

 

 

Annyit változtattam rajta, hogy több lisztet, olajat, tejet és szezámmagot (fehéret, nem feketét)  tettem bele, így nekem 20 db rágcsám lett.


HOZZÁVLAÓK:

300 g búzaliszt

3 evőkanál olaj (nem extraszűz)

1 evőkanál szezámmag

tej, amennyi szükséges

kevés olaj a kenéshez

2 dl olaj a sütéshez


ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet  a szezámmaggal, a sóval, az olajjal morzsalékosra dolgozzuk.

 

2. Ezután fokozatosan annyi tejet adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon.

Letakarva 30 percet pihentetjük. 

 

3. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3 mm vékonyra.

Megkenjük a teljes felületet olajjal, megszórjuk minimális liszttel és alulról feltekerjük.


 

4. Felvágjuk kb. 3-4 mm vékony darabokra.

 

5. A csiguszokat kilapítjuk olyan vékonyra, amennyire szakadás nélkül lehet, majd az alsó részét a tésztának ráhajtjuk a tetejére. (félbe hajtjuk.) Ezután a jobb oldalát balra hajtjuk. (vagy fordítva.

(Tehát a kiinduló lapocskát 4 részbe hajtjuk.)



 

A kapott háromszöget megszurkáljuk villával, majd bő forró olajban mindkét oldalát kisütjük.

Lecsepegtetjük, fogyasztjuk.

Jó étvágyat!





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések