VINCELLÉR CSIRKE

 

A recept ihletője a "Fakanál:101 fűszeres étel" című kiadványban található, "Vincellér pecsenye" néven.

Annyit változtattam rajta, hogy nem sertésből, hanem csirkéből, és nem szeletként, hanem raguként készítettem el.

 


HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:

 

400 g csirkemell v. combfilé

400 g érett szőlő (kb. 1 kisebb fürt)

1,5-2 dl fehérbor

2 evőkanál olaj

só, őrölt bors, majoranna, őrölt kömény (babérlevél, szerecsendió)

 

ELKÉSZÍTÉS:

1. A szőlőt megmossuk, kimagozzuk.

 

2. Kevés olajon fehéredésig pirítjuk a feldarabolt csirkét, fűszerezzük.

Hozzáadjuk a szőlőszemeket, felöntjük a fehérborral.

Az egészet puhára pároljuk.

Tetszőleges körettel tálaljuk.

Jó étvágyat!




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések