BARANYAI GALUSKA

 

A recept a "Fakanál: 101 sütőben készíthető étel receptje" című kiadványban található. 

Annyit változtattam a recepten, hogy "ízfokozóként" Fekete-erdei sonkát is tettem bele, valamint nemcsak a tojás sárgáját tettem bele.

 

HOZZÁVALÓK 3 ADAGRA:

 a galuskához:

2 db tojás

300 ml tej vagy víz

só, őrölt bors

búzaliszt, amennyi szükséges

az öntethez:

150 g húsos szalonna

2 db tojás

200 g tejföl

só, őrölt bors, őrölt szerecsendió

 

ELKÉSZÍTÉS:

 1. A tojást, a tejet, a fűszereket simára keverjük.

Annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrű tésztát kapjunk.



2. Enyhén sós, lobogó vízben kanál vagy nokedliszaggató segítségével kifőzzük a galuskát.

Lecsepegtetjük és egy tűzálló edénybe öntjük, átkeverjük a kisült szalonnazsírral.

3. Míg a tészta fő egy serpenyőben enyhén megpirítjuk a felkockázott bacont. (és sonkát)

 

4. A tojásokat a tejföllel és a fűszerrel simára dolgozzuk. Belekeverjük a bacont, majd az egészet a galuska tetejére locsoljuk.



 

Előmelegített sütőben 185 fokon légkeveréssel sütjük kb. 15 percet, míg a massza megszilárdul.

Azon melegében, savanyúsággal tálaljuk.

Jó étvágyat!



 

 


 

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések