MAKÓI RAKOTTAS


A recept a "Fakanál: 101 sütőben készíthető étel " című kiadványban található.

Annyit változtattam rajta, hogy a hagymát nem a hús tetejére rétegeztem, hanem összefőztem vele, így a sütőben is kevesebb időt töltött.

 

 HOZZÁVALÓK 3-4 ADAGRA:


800 g főtt burgonya

500 g darált hús

1 db vöröshagyma (v. 2 db póré)

1 db nagy póréhagyma

2 evőkanál olaj

só, őrölt bors, őrölt kömény, őrölt szerecsendió, őrölt pirospaprika

kb. 300 g tejföl


ELKÉSZÍTÉS:

1. A krumplit héjában megfőzzük, kihűtjük, megpucoljuk és egy kiolajozott tűzálló edény aljába karikázzuk.

 

2. A darált húst a feldarabolt hagymafélékkel az olajon fehéredésig pirítjuk, fűszerezzük, felöntjük kevés vízzel és puhára pároljuk.

Ráöntjük a krumplira.


 

3. A tetejét befedjük tejföllel, majd előmelegített sütőben 190 fokon - légkeveréssel - kb. 15 percet sütjük.

Azon melegében tálaljuk.

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések