KÁROLYI-SALÁTA

 

A recept a "Híres emberek híres receptjei" című könyvben található. (Többek között, mert egyébként, ha rákeresünk a Google-ban, számos helyen fellelhetjük.)


Annyit változtattam rajta, hogy több krumplit és főtt tojást tettem bele.


ELKÉSZÍTÉS:


1. A krumplit és a tojást megfőzzük, kihűtjük. Egy nagy tálba feldaraboljuk.

2. Erre jön a felkockázott, mag nélküli paradicsom és paprika és uborka.

3. Beleforgatjuk a megmosott, felcsíkozott fejes salátát.

4. A tartármártáshoz 2 evőkanál tejfölt, 1 evőkanál majonézt, 2 teáskanál intenzív mustárt lila, metélő v. csemegehagymát, csipet sót összekeverünk. (Esetleg kevés fehérbor is mehet bele.)

Ráöntjük a salátára és óvatosan összedolgozzuk.



Salátával körberakott nagy tányéron v. levelekkel bélelt salátástálban, friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat!




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések