TOBIAS MORETTI TÉSZTÁJA



Tobias Moretti osztrák színész. Nálunk leginkább "Rex felügyelő"-ből ismert.  Róla nevezték el ezt az ételt, ami a "Receptlexikon: Közép-Európa konyhája" című kiadványban található, a "bécsi konyha" részben.



Annyit változtattam, hogy tehéntúró helyett juhtúrót használtam (a neten talált osztrák recept Ricottát ír - https://www.happy-mahlzeit.com/koch-shows/alfredissimo/tobias-moretti-pappardelle-alla-crudella-bandnudeln-mit-kalter-italienischer-sauce/) és kb. 50 dkg paradicsomot.
Illetve serpenyőben megfuttattam kevés olajon a fokhagymát és hozzáadva a zöldségeket átmelegítettem.

2015-ben 


HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:

200 g (szárazon) szélesmetélt
25-50 dkg érett paradicsom
10 dkg Ricotta vagy juhtúró
10 dkg fekete olívabogyó
2 gerezd fokhagyma 
1 evőkanál olaj
5-6 db friss bazsalikomlevél
50 g reszelt sajt
só, őrölt bors

ELKÉSZÍTÉS:

1. A tésztát enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük, lecsepegtetjük.

Összekeverjük a túróval.




2. A fokhagymát kevés olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a megmosott feldarabolt paradicsomot és olívabogyót, valamint a bazsalikomot, a sót és a borsot.

Átmelegítjük.



Tálaláskor alulra tesszük a tésztát, rámerünk egy adag zöldséget és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. 

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések