TOBIAS MORETTI TÉSZTÁJA
Tobias Moretti osztrák színész. Nálunk leginkább "Rex felügyelő"-ből ismert. Róla nevezték el ezt az ételt, ami a "Receptlexikon: Közép-Európa konyhája" című kiadványban található, a "bécsi konyha" részben.
Annyit változtattam, hogy tehéntúró helyett juhtúrót használtam (a neten talált osztrák recept Ricottát ír - https://www.happy-mahlzeit.com/koch-shows/alfredissimo/tobias-moretti-pappardelle-alla-crudella-bandnudeln-mit-kalter-italienischer-sauce/) és kb. 50 dkg paradicsomot.
Illetve serpenyőben megfuttattam kevés olajon a fokhagymát és hozzáadva a zöldségeket átmelegítettem.
HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:
200 g (szárazon) szélesmetélt
25-50 dkg érett paradicsom
10 dkg Ricotta vagy juhtúró
10 dkg fekete olívabogyó
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
5-6 db friss bazsalikomlevél
50 g reszelt sajt
só, őrölt bors
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tésztát enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük, lecsepegtetjük.
2. A fokhagymát kevés olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a megmosott feldarabolt paradicsomot és olívabogyót, valamint a bazsalikomot, a sót és a borsot.
Tálaláskor alulra tesszük a tésztát, rámerünk egy adag zöldséget és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése