CSORNAI GALUSKA
Az édesség a "Fakanál Recepttár: A magyar konyha legfinomabb ételei" (2000) című kiadványban található.
ELKÉSZÍTÉS:
1. A túrót átdaráljuk. Elkeverjük a tojással és 2 evőkanál búzadarával. Végül annyi lisztet adunk hozzá, hogy masszív, de nem túl kemény tésztát kapjunk.
2. Enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük teáskanállal szaggatott galuskaként vagy kis gombócokban.
Lecsepegtetjük.
3. Két tojást kettéválasztunk.
A sárgákhoz hozzáadunk 2 evőkanál folyékony zsiradékot, cukrot és 1 tasak vaníliás cukrot.
Elkeverjük.
Hozzáadunk 2,5 dl tejfölt, majd felverjük a fehérjéket és a habot is beleforgatjuk.
4. A krém felé beleforgatjuk a túrós golyókat és kivajazott tűzálló edénybe öntjük (min.22*22 cm, 5 cm mély), majd befedjük a maradék krémmel.
Előmelegített sütőben 175 fokon - nem légkeveréssel - sütjük, míg enyhén megbarnul a teteje.
Kihűtve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése