TIROLI SALÁTA
A saláta a "Fakanál: 101 sajtos ételrecept" című kiadványban található.
HOZZÁVALÓK 2-3 ADAGRA:
300 g csirkemell vagy filézett comb
1/2 db kisebb zeller
250-300 g gomba
1 evőkanál olaj
2-3 evőkanál majonéz (fele sovány tejföl is lehet)
1/2 evőkanál kapribogyó
60 g reszelt sajt
só, őrölt bors
a dekorhoz: paradicsom
ELKÉSZÍTÉS:
1. A csirkehúst felkockázzuk, kevés olajon fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a megpucolt, feldarabolt gombát és zellert. Sózzuk, borsozzuk.
Saját levében, alacsony hőfokon megpároljuk. (Ha szükséges, menet közben kevés vizet öntsünk alá!)
Keverőtálba öntjük, kihűtjük.
2. Belekeverjük a majonézt, a feldarabolt kapribogyót és a reszelt sajtot.
Paradicsomkarikákkal tálaljuk.
Kenyérrel, pitába vagy tortillába töltve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése