PINA COLADA FÁNK
HOZZÁVALÓK 6 DB-HOZ:
a tésztához:
300 g búzaliszt
1 db tojás
2 evőkanál olvasztott zsiradék
18 g friss élesztő
125 ml tej
1 teáskanál cukor
porcukor ízlés szerint
csipet só
a töltelékhez:
6 karika ananász
a dekorhoz:
a konzerv ananász leve, vagy cukorszirup
kókuszreszelék
ELKÉSZÍTÉS:
1. A langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz és a tésztát alaposan kidolgozzuk.
Meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük.
2. A tésztát kinyújtjuk kb. 0,5 cm vékonyra.
Az ananászkarikáknál valamivel nagyobb, kerek formával kiszaggatjuk.
3. Egyik körre ráteszünk 1 szelet alaposan lecsepegtetett (szárazra is lehet törölni) ananászkarikát, majd befedjük egy másik körrel.
Széleit összenyomkodjuk, ujjunkkal a közepét kilyukasztjuk és elegyengetjük a tésztát.
4. Bő forró olajban kisütjük, lecsepegtetjük.
5. A fánkok tetejét megkenjük a konzerv ananász levével, vagy víz és porcukor keverékével, majd kókuszreszelékkel megszórjuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése