PINA COLADA FÁNK





HOZZÁVALÓK 6 DB-HOZ:

a tésztához:

300 g búzaliszt
1 db tojás
2 evőkanál olvasztott zsiradék
18 g friss élesztő
125 ml tej
1 teáskanál cukor
porcukor ízlés szerint
csipet só

a töltelékhez:

6 karika ananász 



a dekorhoz:

a konzerv ananász leve, vagy cukorszirup
kókuszreszelék


ELKÉSZÍTÉS:

1. A langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz és a tésztát alaposan kidolgozzuk.

Meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük.


2. A tésztát kinyújtjuk kb. 0,5 cm vékonyra.

Az ananászkarikáknál valamivel nagyobb, kerek formával kiszaggatjuk.



3. Egyik körre ráteszünk 1 szelet alaposan lecsepegtetett (szárazra is lehet törölni) ananászkarikát, majd befedjük egy másik körrel.


Széleit összenyomkodjuk, ujjunkkal a közepét kilyukasztjuk és elegyengetjük a tésztát.


4. Bő forró olajban kisütjük, lecsepegtetjük.


5. A fánkok tetejét megkenjük a konzerv ananász levével, vagy víz és porcukor keverékével, majd kókuszreszelékkel megszórjuk.



Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések