FEKETE-FEHÉR BABLEVES






HOZZÁVALÓK 2-3 SZEMÉLYRE:

250 g fekete bab
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1/4 gumó zeller
1 db nagyobb burgonya
1 szál gyökérzöldség
1-2 szál fehér grillkolbász
1 evőkanál olaj
só, bors, babérlevél

a levesbetéthez:

3 evőkanál búzafinomliszt
víz

ízlés szerint tejföl 



ELKÉSZÍTÉS:

1. A fekete babot fűszeres vízben, külön, megfőzzük.

Leszűrjük. Ha valaki fekete nokedlit szeretne, az fogja fel a főzővizet, egyéb esetben nincs rá szükség.


2. A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a kockára vágott zöldségeket és a kolbászt. Együtt pároljuk még kb. 3-4 percig.

Fűszerezzük, felöntjük kb. 2 l vízzel és a hozzávalókat puhára pároljuk.

Ekkor hozzáöntjük a babot és beleszaggatjuk a galuskát.

Készre főzzük.

Galuska késztése:

A lisztet, sót és annyi vizet, hogy sűrű tésztát kapjunk, összekeverjük. Kanállal, nem túl nagy méretben, beleszaggatjuk a  levesbe.


Jó étvágyat!



MÉG TÖBB FEKETE-FEHÉR ÉTEL:

PIZZA



TÚRÓS-KAKAÓS ŐZGERINC




PARTIFALATKÁK

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések