HAL KRUMPLIBUNDÁBAN SÜTVE


Gyakorlatilag a "Kárpáti borzaska" ételről van szó, csak a klasszikushoz képest halból készült és nem olajban, hanem tepsiben lett megsütve.

Ezen kívül a tejfölt és a sajtot is lehagytam, mert ez előbbit a saláta tartalmazza, amivel körítettem.



HOZZÁVALÓK 2 SZELETHEZ:

2 szelet halfilé
2 db tojás
2 evőkanál liszt
kb. 600 g nagy lyukon lereszelt burgonya (nyers)
só, bors, hal fűszerkeverék vagy kapor
(ha nagyon sűrű, kevés tejjel lazítsuk)



ELKÉSZÍTÉS:

1. A halszeleteket kevés lisztben megforgatjuk.


2. A lereszelt krupmlit, a tojásokat a fűszereket és a lisztet összekeverjük. Sűrűnek kell lennie, hogy megtapadjon a felületen!


3. Beleforgatjuk a halakat a masszába, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.



4. Előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 25 percig sütjük.

Salátával tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések