HAL KRUMPLIBUNDÁBAN SÜTVE
Gyakorlatilag a "Kárpáti borzaska" ételről van szó, csak a klasszikushoz képest halból készült és nem olajban, hanem tepsiben lett megsütve.
Ezen kívül a tejfölt és a sajtot is lehagytam, mert ez előbbit a saláta tartalmazza, amivel körítettem.
HOZZÁVALÓK 2 SZELETHEZ:
2 szelet halfilé
2 db tojás
2 evőkanál liszt
kb. 600 g nagy lyukon lereszelt burgonya (nyers)
só, bors, hal fűszerkeverék vagy kapor
(ha nagyon sűrű, kevés tejjel lazítsuk)
ELKÉSZÍTÉS:
1. A halszeleteket kevés lisztben megforgatjuk.
2. A lereszelt krupmlit, a tojásokat a fűszereket és a lisztet összekeverjük. Sűrűnek kell lennie, hogy megtapadjon a felületen!
3. Beleforgatjuk a halakat a masszába, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
4. Előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 25 percig sütjük.
Salátával tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése