BAJOROS LEVES

 


HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

250 g bajor / fehér kolbász

2 db közepes burgonya

1 db nagyobb sárgarépa

1 fej vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma

2-3 evőkanál olaj

1 teáskanál majoranna, négyborsos-mustáros fűszerkeverék, só

a gombóchoz:

50-60 g perec (péksüti, nem ropi)

1 db tojás

50 g vaj

liszt, amennyit felvesz

a habaráshoz:

1 púpozott evőkanál liszt

1 teáskanál intenzívebb ízű mustár

víz


ELKÉSZÍTÉS:

1. A felkarikázott kolbászt és a felkockázott hagymát kevés olajon együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Felöntjük kb. 2 liter vízzel. Fűszerezzük.

2. A megpucolt és feldarabolt krumplit és répát is hozzátesszük a leveshez. Főzzük kb. 30 percet.

3. Elkészítjük a gombócot. A vajat a tojással alaposan, robotgéppel kikeverjük. Beletördeljük a perecet, elkeverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy formázható állagot kapjunk. Gombócokat készítünk és belefőzzük a levesbe. Kb. 5-6 percig.

4. A habaráshoz a lisztet kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk  a mustárt és kevés levest,  majd a fazékba öntjük és gyors mozdulatokkal elkeverjük. Még rotyogtatjuk 1-2 percet és azon melegében tálaljuk.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések