BAJOROS LEVES
HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
250 g bajor / fehér kolbász
2 db közepes burgonya
1 db nagyobb sárgarépa
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál olaj
1 teáskanál majoranna, négyborsos-mustáros fűszerkeverék, só
a gombóchoz:
50-60 g perec (péksüti, nem ropi)
1 db tojás
50 g vaj
liszt, amennyit felvesz
só
a habaráshoz:
1 púpozott evőkanál liszt
1 teáskanál intenzívebb ízű mustár
víz
ELKÉSZÍTÉS:
1. A felkarikázott kolbászt és a felkockázott hagymát kevés olajon együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Felöntjük kb. 2 liter vízzel. Fűszerezzük.
2. A megpucolt és feldarabolt krumplit és répát is hozzátesszük a leveshez. Főzzük kb. 30 percet.
3. Elkészítjük a gombócot. A vajat a tojással alaposan, robotgéppel kikeverjük. Beletördeljük a perecet, elkeverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy formázható állagot kapjunk. Gombócokat készítünk és belefőzzük a levesbe. Kb. 5-6 percig.
4. A habaráshoz a lisztet kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a mustárt és kevés levest, majd a fazékba öntjük és gyors mozdulatokkal elkeverjük. Még rotyogtatjuk 1-2 percet és azon melegében tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése