PÖTTYÖS KÓKUSZGOLYÓ

 

 

 

 

 


 

Hozzávalók

40 perc + 2-3 óra hűtés
kb.25-30 db
  1. 250 ml habtejszín (30%-os)
  2. 250 ml tej
  3. 1 dl rum (elhagyható)
  4. 4 evőkanál kakaópor
  5. 1 (40 g) vaníliás vagy csokis vagy tejszínes pudingpor
  6. 4 tasak (8-12 g*4) vaníliás cukor
  7. 70 g mini babapiskóta-korong 

     
  8. kb. 250-300 g darált keksz (amennyit felvesz)
  9. 125 g vaj vagy margarin
  10. ízlés szerint egyéb édesítés
  11. csipet
  12. kívülre: finom szálú kókuszreszelék 
     
     
     
     
     

    Elkészítés

    1. lépés

    Egy hőálló edénybe öntjük a tejet, a rumot és a habtejszínt. Csomómentesre keverjük benne a kakaóport és a pudingport. Majd beletesszük a csipet sót, a vaníliás cukrot és édesítjük. Végül belekockázzuk a vajat vagy margarint és az egészet közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük. Langyosra hűtjük.

     

    2. lépés

    Mikor lehűlt a krém, robotgéppel alaposan átkeverjük és beleforgatjuk a mini piskótákat.

     


     
    3. lépés

    Annyi darált kekszet adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon. Golyókat formázunk és meghempergetjük kókuszreszelékben. Ha nem tapadna eléggé a kókusz, kis tálkába tejet teszünk és előtte ebbe mártjuk bele.
    Teljesen kihűtjük, majd 2-3 órára, illetve fogyasztásig hűtőbe tesszük.

     

     




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések