PÖTTYÖS KÓKUSZGOLYÓ
Hozzávalók
-
250 ml habtejszín (30%-os)
-
250 ml tej
-
1 dl rum (elhagyható)
-
4 evőkanál kakaópor
-
1 (40 g) vaníliás vagy csokis vagy tejszínes pudingpor
-
4 tasak (8-12 g*4) vaníliás cukor
-
70 g mini babapiskóta-korong
-
kb. 250-300 g darált keksz (amennyit felvesz)
-
125 g vaj vagy margarin
-
ízlés szerint egyéb édesítés
-
csipet só
-
kívülre: finom szálú kókuszreszelék
Elkészítés
1. lépésEgy hőálló edénybe öntjük a tejet, a rumot és a habtejszínt. Csomómentesre keverjük benne a kakaóport és a pudingport. Majd beletesszük a csipet sót, a vaníliás cukrot és édesítjük. Végül belekockázzuk a vajat vagy margarint és az egészet közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük. Langyosra hűtjük.
2. lépésMikor lehűlt a krém, robotgéppel alaposan átkeverjük és beleforgatjuk a mini piskótákat.
3. lépésAnnyi darált kekszet adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon. Golyókat formázunk és meghempergetjük kókuszreszelékben. Ha nem tapadna eléggé a kókusz, kis tálkába tejet teszünk és előtte ebbe mártjuk bele.
Teljesen kihűtjük, majd 2-3 órára, illetve fogyasztásig hűtőbe tesszük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése