FÜSTÖLT HÚSOS KELLEVES GERSLIVEL
HOZZÁVALÓK 3-4 SZEMÉLYRE:
200 g füstölt hús
500 g kelkáposzta
2-3 db sárgarépa
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2-3 db közepes krumpli
150-200 g gersli /árpagyöngydara
2-3 evőkanál olaj
só, őrölt bors, őrölt kömény, őrölt piros paprika
ELKÉSZÍTÉS:
1. A füstölt húst és a hagymát felkockázzuk, majd 2-3 evőkanál olajon fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, az őrölt piros paprikát és felöntjük kb. 2 liter vízzel. Fűszerezzük, majd főzzük kb. 1 órán át.
2. Ezután megpucoljuk és feldaraboljuk a többi zöldséget és hozzáadjuk a leveshez a gerslivel együtt. Még főzzük kb. 40 percet, majd tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése