FÜSTÖLT HÚSOS KELLEVES GERSLIVEL

 



HOZZÁVALÓK 3-4 SZEMÉLYRE:

200 g füstölt hús

500 g kelkáposzta

2-3 db sárgarépa

1 fej vöröshagyma

3-4 gerezd fokhagyma

2-3 db közepes krumpli

150-200 g gersli /árpagyöngydara 



2-3 evőkanál olaj

só, őrölt bors, őrölt kömény, őrölt piros paprika


ELKÉSZÍTÉS:


1.  A füstölt húst és a hagymát felkockázzuk, majd 2-3 evőkanál olajon fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, az őrölt piros paprikát és felöntjük kb. 2 liter vízzel. Fűszerezzük, majd főzzük kb. 1 órán át.

 





2. Ezután megpucoljuk és feldaraboljuk a többi zöldséget és hozzáadjuk a leveshez a gerslivel együtt. Még főzzük kb. 40 percet, majd tálaljuk.



Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések