PORTUGÁL KELLEVES
HOZZÁVALÓK 3-4 SZEMÉLYRE:
600 g kelkáposzta
600 g krumpli
200 g paprikás / füstölt / lángolt kolbász
1 nagy fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
4-5 evőkanál olaj
só, őrölt bors, őrölt fűszerkömény, őrölt pirospaprika
ELKÉSZÍTÉS:
1. A vöröshagymát felkockázzuk és kevés olajon üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, piros paprikát és felöntjük kb. 2-2,5 l vízzel.
2. Fűszerezzük, hozzáadjuk a felkockázott krumplit és feldarabolt káposztát. Puhára főzzük.
3. Tálalás előtt tapadásmentes serpenyőben kevés olajjal pirosra sütjük a kolbászkarikákat és ezt tesszük a kimert levesbe.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése