PORTUGÁL KELLEVES

 


HOZZÁVALÓK 3-4 SZEMÉLYRE:

600 g kelkáposzta

600 g krumpli

200 g paprikás / füstölt / lángolt kolbász

1 nagy fej vöröshagyma

3-4 gerezd fokhagyma

4-5 evőkanál olaj

só, őrölt bors, őrölt fűszerkömény, őrölt pirospaprika

 

ELKÉSZÍTÉS:

1. A vöröshagymát felkockázzuk és kevés olajon üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, piros paprikát és felöntjük kb. 2-2,5 l vízzel.

2. Fűszerezzük, hozzáadjuk a felkockázott krumplit és feldarabolt káposztát. Puhára főzzük.




 

3. Tálalás előtt tapadásmentes serpenyőben kevés olajjal pirosra sütjük a kolbászkarikákat és ezt tesszük a kimert levesbe.


 

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések