LILA-RÓZSASZÍN KÁPOSZTÁS TÉSZTA



Az ételt el lehet készíteni 400 g főtt cékla levéből is. Csak azzal az a probléma, hogy a cékla fajtájától függően nem lesz mindig rózsaszín a leve, előfordul, hogy narancssárgát kapunk.

Nem kell aggódni, az ecet egyáltalán nem, vagy csak nagyon halványan fog érződni a végeredményen!




HOZZÁVALÓK 2-3 ADAGRA:

600 g lilakáposzta
200 g (szárazon) nagykocka tészta
1 evőkanál olaj
só, őrölt bors, őrölt kömény
1 üveg (680g) cékla leve

ELKÉSZÍTÉS:

1. A káposztát megmossuk, apróra daráljuk.
Tapadásmentes edényben kevés olajjal és a fűszerekkel fedő alatt, lassú tűzön kb. 30-40 percig pároljuk.
Gyakran kevergessük meg, nehogy leégjen!

2. A konzerv cékla levét leszűrjük. Egy lábasba öntjük, adunk hozzá még kb. 1-1,3 l vizet, csipet sót és megvárjuk, míg felforr.


 

Beletesszük a tésztát és megfőzzük, leöblítjük, lecsepegtetjük.



Tálaláskor a tésztát és a dinsztelt káposztát összekeverjük.

Jó étvágyat!



MÉG TÖBB LILA-RÓZSASZÍN ÉTEL:

PÁRIZSIVAL TÖLTÖTT KÁPOSZTAFASÍRT, KRUMPLIPÜRÉVEL



TORTILLA



SONKÁS,PÁRIZSIS SZENDVICS KÁPOSZTASALÁTÁVAL



TÖKFŐZELÉK RÁNTOTT PÁRIZSIVAL

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések