LILA-RÓZSASZÍN KÁPOSZTÁS TÉSZTA
Az ételt el lehet készíteni 400 g főtt cékla levéből is. Csak azzal az a probléma, hogy a cékla fajtájától függően nem lesz mindig rózsaszín a leve, előfordul, hogy narancssárgát kapunk.
Nem kell aggódni, az ecet egyáltalán nem, vagy csak nagyon halványan fog érződni a végeredményen!
HOZZÁVALÓK 2-3 ADAGRA:
600 g lilakáposzta
200 g (szárazon) nagykocka tészta
1 evőkanál olaj
só, őrölt bors, őrölt kömény
1 üveg (680g) cékla leve
ELKÉSZÍTÉS:
1. A káposztát megmossuk, apróra daráljuk.
Tapadásmentes edényben kevés olajjal és a fűszerekkel fedő alatt, lassú tűzön kb. 30-40 percig pároljuk.
Gyakran kevergessük meg, nehogy leégjen!
2. A konzerv cékla levét leszűrjük. Egy lábasba öntjük, adunk hozzá még kb. 1-1,3 l vizet, csipet sót és megvárjuk, míg felforr.
Beletesszük a tésztát és megfőzzük, leöblítjük, lecsepegtetjük.
Tálaláskor a tésztát és a dinsztelt káposztát összekeverjük.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB LILA-RÓZSASZÍN ÉTEL:
PÁRIZSIVAL TÖLTÖTT KÁPOSZTAFASÍRT, KRUMPLIPÜRÉVEL
TORTILLA
SONKÁS,PÁRIZSIS SZENDVICS KÁPOSZTASALÁTÁVAL
TÖKFŐZELÉK RÁNTOTT PÁRIZSIVAL
Megjegyzések
Megjegyzés küldése