PROVANCE-I LEPÉNY




A recept a "Fakanál: 101 sajtos ételrecept" (1985) 15. oldalán található.




2 dolgot nem értek: miért "Provance-i" és miért "lepény"?

Tulajdonképpen sajtos-paradicsomos-főtt tojásos melegszendvicsről van szó.

Nade, hogy tényleg "Provance-i" legyen, tettem bele Provance-i fűszerkeveréket.


Én 22*22 cm-es formában készítettem, ebbe potnosan 4 szelet toast kenyér fél.


HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:

4 szelet toast kenyér
2 db nagyobb paradicsom
3 db főtt tojás
2 evőkanál tej
80-100 g reszelt sajt 
1 teáskanál vaj
só, törött bors, Provance-i fűszerkeverék



ELKÉSZÍTÉS:

1. Forró vízbe belemártjuk a paradicsomokat, felkarikázzuk.


2.  A tűzálló edényt kikenjük vajjal, belesorakoztatjuk a kenyereket, majd rátesszük a paradicsomkarikákat.
Fűszerezzük.
Eloszlatjuk rajta a megpucolt, felkarikázott főtt tojásokat.
Tetejét megszórjuk reszelt sajttal.




3. Előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 10 percig sütjük.

Jó étvágyat!





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések