PROVANCE-I LEPÉNY
A recept a "Fakanál: 101 sajtos ételrecept" (1985) 15. oldalán található.
2 dolgot nem értek: miért "Provance-i" és miért "lepény"?
Tulajdonképpen sajtos-paradicsomos-főtt tojásos melegszendvicsről van szó.
Nade, hogy tényleg "Provance-i" legyen, tettem bele Provance-i fűszerkeveréket.
Én 22*22 cm-es formában készítettem, ebbe potnosan 4 szelet toast kenyér fél.
HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:
4 szelet toast kenyér
2 db nagyobb paradicsom
3 db főtt tojás
2 evőkanál tej
80-100 g reszelt sajt
1 teáskanál vaj
só, törött bors, Provance-i fűszerkeverék
ELKÉSZÍTÉS:
1. Forró vízbe belemártjuk a paradicsomokat, felkarikázzuk.
2. A tűzálló edényt kikenjük vajjal, belesorakoztatjuk a kenyereket, majd rátesszük a paradicsomkarikákat.
Fűszerezzük.
Eloszlatjuk rajta a megpucolt, felkarikázott főtt tojásokat.
Tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
3. Előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 10 percig sütjük.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése