"BOLOGNAI" SÁRGÁBAN
HOZZÁVALÓK 2-3 ADAGHOZ:
500 g darált hús
250 g sárga paradicsom
1 teáskanál currypor
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
őrölt bors, só
bármilyen kukoricalisztes vagy nagyon sok tojásos tészta
ELKÉSZÍTÉS :
1. A paradicsomokat alaposan megmossuk, feldaraboljuk.
Az olajon fehéredésig pirítjuk a feldarabolt vöröshagymát és darált húst úgy, hogy menet közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is.
2. Beleöntjük a paradicsomot, fűszerezzük, felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi és fedő alatt főzzük kb. 25-30 percet.
A ragut az enyhén sós, lobogó vízben kifőzött tésztával tálaljuk. Igény szerint reszelt sajtot is tehetünk a tetejére.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése