"BOLOGNAI" SÁRGÁBAN

 


 

 

HOZZÁVALÓK 2-3 ADAGHOZ:

 

500 g darált hús

250 g sárga paradicsom


 

1 teáskanál currypor

1 db vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 evőkanál olaj

őrölt bors, só

 

bármilyen kukoricalisztes vagy nagyon sok tojásos tészta


ELKÉSZÍTÉS :

1. A paradicsomokat alaposan megmossuk, feldaraboljuk.

Az olajon fehéredésig pirítjuk a feldarabolt vöröshagymát és darált húst úgy, hogy menet közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is.

 


2. Beleöntjük a paradicsomot, fűszerezzük, felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi és fedő alatt főzzük kb. 25-30 percet.


A ragut az enyhén sós, lobogó vízben kifőzött tésztával tálaljuk. Igény szerint reszelt sajtot is tehetünk a tetejére.

Jó étvágyat!



 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések