KÁROLYI-SALÁTA
A recept a "Híres emberek híres receptjei" című könyvben található. (Többek között, mert egyébként, ha rákeresünk a Google-ban, számos helyen fellelhetjük.)
Annyit változtattam rajta, hogy több krumplit és főtt tojást tettem bele.
ELKÉSZÍTÉS:
1. A krumplit és a tojást megfőzzük, kihűtjük. Egy nagy tálba feldaraboljuk.
2. Erre jön a felkockázott, mag nélküli paradicsom és paprika és uborka.
3. Beleforgatjuk a megmosott, felcsíkozott fejes salátát.
4. A tartármártáshoz 2 evőkanál tejfölt, 1 evőkanál majonézt, 2 teáskanál intenzív mustárt lila, metélő v. csemegehagymát, csipet sót összekeverünk. (Esetleg kevés fehérbor is mehet bele.)
Ráöntjük a salátára és óvatosan összedolgozzuk.
Salátával körberakott nagy tányéron v. levelekkel bélelt salátástálban, friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése