NAMAK PARE - BANGLADESI ROPOGÓS, SZEZÁMOS SNACK
A recept eredetije itt található:
Annyit változtattam rajta, hogy több lisztet, olajat, tejet és szezámmagot (fehéret, nem feketét) tettem bele, így nekem 20 db rágcsám lett.
HOZZÁVLAÓK:
300 g búzaliszt
3 evőkanál olaj (nem extraszűz)
1 evőkanál szezámmag
só
tej, amennyi szükséges
kevés olaj a kenéshez
2 dl olaj a sütéshez
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet a szezámmaggal, a sóval, az olajjal morzsalékosra dolgozzuk.
2. Ezután fokozatosan annyi tejet adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon.
Letakarva 30 percet pihentetjük.
3. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3 mm vékonyra.
Megkenjük a teljes felületet olajjal, megszórjuk minimális liszttel és alulról feltekerjük.
4. Felvágjuk kb. 3-4 mm vékony darabokra.
5. A csiguszokat kilapítjuk olyan vékonyra, amennyire szakadás nélkül lehet, majd az alsó részét a tésztának ráhajtjuk a tetejére. (félbe hajtjuk.) Ezután a jobb oldalát balra hajtjuk. (vagy fordítva.
(Tehát a kiinduló lapocskát 4 részbe hajtjuk.)
A kapott háromszöget megszurkáljuk villával, majd bő forró olajban mindkét oldalát kisütjük.
Lecsepegtetjük, fogyasztjuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése