MAKÓI RAKOTTAS
A recept a "Fakanál: 101 sütőben készíthető étel " című kiadványban található.
Annyit változtattam rajta, hogy a hagymát nem a hús tetejére rétegeztem, hanem összefőztem vele, így a sütőben is kevesebb időt töltött.
HOZZÁVALÓK 3-4 ADAGRA:
800 g főtt burgonya
500 g darált hús
1 db vöröshagyma (v. 2 db póré)
1 db nagy póréhagyma
2 evőkanál olaj
só, őrölt bors, őrölt kömény, őrölt szerecsendió, őrölt pirospaprika
kb. 300 g tejföl
ELKÉSZÍTÉS:
1. A krumplit héjában megfőzzük, kihűtjük, megpucoljuk és egy kiolajozott tűzálló edény aljába karikázzuk.
2. A darált húst a feldarabolt hagymafélékkel az olajon fehéredésig pirítjuk, fűszerezzük, felöntjük kevés vízzel és puhára pároljuk.
Ráöntjük a krumplira.
3. A tetejét befedjük tejföllel, majd előmelegített sütőben 190 fokon - légkeveréssel - kb. 15 percet sütjük.
Azon melegében tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése