BARANYAI GALUSKA
A recept a "Fakanál: 101 sütőben készíthető étel receptje" című kiadványban található.
Annyit változtattam a recepten, hogy "ízfokozóként" Fekete-erdei sonkát is tettem bele, valamint nemcsak a tojás sárgáját tettem bele.
HOZZÁVALÓK 3 ADAGRA:
a galuskához:
2 db tojás
300 ml tej vagy víz
só, őrölt bors
búzaliszt, amennyi szükséges
az öntethez:
150 g húsos szalonna
2 db tojás
200 g tejföl
só, őrölt bors, őrölt szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tojást, a tejet, a fűszereket simára keverjük.
Annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrű tésztát kapjunk.
2. Enyhén sós, lobogó vízben kanál vagy nokedliszaggató segítségével kifőzzük a galuskát.
Lecsepegtetjük és egy tűzálló edénybe öntjük, átkeverjük a kisült szalonnazsírral.
3. Míg a tészta fő egy serpenyőben enyhén megpirítjuk a felkockázott bacont. (és sonkát)
4. A tojásokat a tejföllel és a fűszerrel simára dolgozzuk. Belekeverjük a bacont, majd az egészet a galuska tetejére locsoljuk.
Előmelegített sütőben 185 fokon légkeveréssel sütjük kb. 15 percet, míg a massza megszilárdul.
Azon melegében, savanyúsággal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése