VINCELLÉR CSIRKE
A recept ihletője a "Fakanál:101 fűszeres étel" című kiadványban található, "Vincellér pecsenye" néven.
Annyit változtattam rajta, hogy nem sertésből, hanem csirkéből, és nem szeletként, hanem raguként készítettem el.
HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:
400 g csirkemell v. combfilé
400 g érett szőlő (kb. 1 kisebb fürt)
1,5-2 dl fehérbor
2 evőkanál olaj
só, őrölt bors, majoranna, őrölt kömény (babérlevél, szerecsendió)
ELKÉSZÍTÉS:
1. A szőlőt megmossuk, kimagozzuk.
2. Kevés olajon fehéredésig pirítjuk a feldarabolt csirkét, fűszerezzük.
Hozzáadjuk a szőlőszemeket, felöntjük a fehérborral.
Az egészet puhára pároljuk.
Tetszőleges körettel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése