OROSHÁZI PULYKASALÁTA
A recept a "Fakanál Recepttár: A magyar konyha legfinomabb ételei" (2000) című kiadványban található.
Én a cukrot kihagytam belőle, mert az alma is elég édes és a mustár is tartalmaz. Továbbá a 200 g majonézt rengetegnek találtam, így 2 evőkanálra csökkentettem. Viszont a krumplinak a dupláját vettem.
HOZZÁVALÓK 2-3 ADAGRA:
600 g főtt pulykahús
400 g főtt krumpli
1 db közepes alma
200 g főtt zeller
2 evőkanál majonéz
2-3 evőkanál mustár
só
a tálaláshoz főtt tojás
ELKÉSZÍTÉS:
1. A szükséges alapanyagokat megfőzzük. (burgonya, tojás, zeller)
2. A krumplit meghámozzuk, egy nagy keverőtálba felkockázzuk.
3. Hozzáadjuk a főtt húst, a meghámozott, felkockázott almát, zellert. (Én szárzellert használtam.)
4. Belekeverjük a majonézt, mustárt, ecetet, sót.
Hűtőbe tesszük 2-3 órára, majd főtt tojással tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése