SÁRGA SZENDVICSEK
Currys juhtúrókrémes:
2 szelet toast kenyér
60 g juhtúró
1 teáskanál tejföl
1 kávéskanál currypor
1-2 gerezd fokhagyma
1/2 evőkanál olaj
dekorhoz: sárga színű paprika
Elkészítés:
A zúzott fokhagymát kevés olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a curryport, azt is átmelegítjük, majd hozzákeverjük a juhtúróhoz és a tejfölhöz.
Megkenjük vele a pirított kenyereket.
Csicseriborsókrémes: (Nem Hummusz)
240 g csicseriborsó (nálam konzerv)
2 gerezd fokhagyma
1 kisebb fej vöröshagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 db citrom felének a leve
só, őrölt bors
(szükség esetén kevés konzervlé vagy csicseriborsó főzőlé)
Elkészítés:
A hozzávalókat darálóba tesszük, pürésítjük.
Pirítóssal tálaljuk.
Cheddaros melegszendvics:
2 szelet toast kenyér
60 g Cheddar sajt
A Cheddart lereszeljük, ráhalmozzuk a kenyerekre, majd 185 fokos előmelegített sütőben légkeveréssel sütjük, míg ráolvad a sajt.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése