NYÍRSÉGI ALMÁS METÉLT
Ez az édesség a "Fakanál Recepttár: A magyar konyha legfinomabb ételei" (2000) című kiadvány 83. oldalán található.
HOZZÁVALÓK, ELKÉSZÍTÉS:
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tésztát enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük, lecsepegtetjük.
2. Az almát megpucoljuk ledaráljuk / nagy lyukon lereszeljük, összekeverjük a frissen reszelt citromhéjjal és a cukorral.
3. A tésztát összekeverjük olvasztott vajjal és kivajazott sütőedénybe tesszük a felét.
4. Rátesszük az almát.
5. Rátesszük a tészta másik felét, majd megszórjuk porcukorral.
Bevonjuk tejföllel, meglocsoljuk olvasztott vajjal vagy margarinnal.
Előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 25 percig sütjük, míg enyhén megpirul.
Megvárjuk, míg kihűl. Felkockázva tálaljuk.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB ALMÁS RECEPT:
ALMÁS KOSÁRKA
ALMÁS-DIÓS CSIGA
4 ALMÁS TURMIX
ALMAMIX LEVES
Megjegyzések
Megjegyzés küldése