NYÍRSÉGI ALMÁS METÉLT




Ez az édesség a "Fakanál Recepttár: A magyar konyha legfinomabb ételei" (2000) című kiadvány 83. oldalán található.


HOZZÁVALÓK, ELKÉSZÍTÉS:



ELKÉSZÍTÉS:

1. A tésztát enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük, lecsepegtetjük.



2. Az almát megpucoljuk ledaráljuk / nagy lyukon lereszeljük, összekeverjük a frissen reszelt citromhéjjal és a cukorral.


3. A tésztát összekeverjük olvasztott vajjal és kivajazott sütőedénybe tesszük a felét.


4. Rátesszük az almát.


5. Rátesszük a tészta másik felét, majd megszórjuk porcukorral.
Bevonjuk tejföllel, meglocsoljuk olvasztott vajjal vagy margarinnal.



Előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 25 percig sütjük, míg enyhén megpirul.

Megvárjuk, míg kihűl. Felkockázva tálaljuk.

Jó étvágyat!





MÉG TÖBB ALMÁS RECEPT:

ALMÁS KOSÁRKA



 ALMÁS-DIÓS CSIGA

 

4 ALMÁS TURMIX



ALMAMIX LEVES

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések