MÉZES GALUSKA
Ez az édesség a "Fakanál: 101 recept olvasóinktól" (1992) című füzetben található.
HOZZÁVALÓK 2-3 ADAGHOZ:
a galuskához:
1 db tojás
250 ml tej
1 kávéskanál só
1 teáskanál cukor
liszt, amennyit felvesz
az öntethez:
200 ml tej
4 evőkanál méz
a szóráshoz:
1-2 evőkanál porcukor
1 kávéskanál fahéj
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tojást, a tejet, a cukrot, a sót elkeverjük és annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrű állagú tésztát kapjunk.
Enyhén sós, lobogó vízbe nokedliszaggató segítségével vagy kanállal galuskákat szaggatunk és kifőzzük. Lecsepegtetjük.
Jól kivajazott sütőedénybe öntjük.
2. A tejet a mézzel felmelegítjük és a nokedlira öntjük.
Előmelegített sütőben 170 fokon - légkeveréssel - kb. 20 percig sütjük.
Fahéjas porcukorral tálaljuk. Melegen és hidegen is finom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése