"RUDIKORNIS" TÚRÓGOLYÓ

 

A receptet a "Piros Pöttyös" legutóbbi változata ihlette, a "Rudikornis".

Aminek amúgy a hosszabb megnevezése: Desszertkészítmény fehér bevonattal, kék színű krémes alappal, málnás-gránátalmás töltelékkel, pasztőrözött, ultraszűrt tej felhasználásával

Ott a túró színét a kék spirulina alga szolgáltatja, a közepén gránátalmás-málnás lekvárszerűség van, kívülre pedig fehér bevonómassza került. 

 

Nálam csak a túró maradt, mint alap, a kék színt "Monin Blue Curacao" koktélszirup adja, a közepére szilárd "Sunvita Red Berries Fruit Bar" került, kívülre pedig kókuszreszelék.

HOZZÁVALÓK KB. 22 DB-HOZ:

450 g - 500 g zsírszegény túró

1 púpozott evőkanál tejföl vagy mascarpone

kb. 100-120 g darált háztartási keksz

40-50 ml Blue Curacao koktélszirup

csipet só

1 csomag (5*15 g ) Sunvita Red Berries Fruit Bar - piros gyümölcsös szelet



 

kívülre: apró szálú kókuszreszelék


ELKÉSZÍTÉS:


1. A túrót a tejföllel vagy mascarponéval robotgéppel krémesre keverjük.

 

2. Fokozatosan hozzáadunk annyi szirupot, amennyi tetszetős színt eredményez, sózzuk.



3. Apránként beledolgozunk annyi babapiskótát, hogy formázható állagot kapjunk.


 

4. A gyümölcsrudakat   5 db-ra felvágjuk, így végül 25 db kis kockát kapunk.


 

5. A masszából lecsippentünk egy darabot, közepére tesszük a gyümikockát, majd bebugyoláljuk, végül kókuszreszelékben meghempergetjük.




Folytatjuk, míg elfogy a tészta, majd 2-3 órára, illetve fogyasztásig hűtőbe tesszük.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések