"RUDIKORNIS" TÚRÓGOLYÓ
A receptet a "Piros Pöttyös" legutóbbi változata ihlette, a "Rudikornis".
Aminek amúgy a hosszabb megnevezése: Desszertkészítmény fehér bevonattal, kék színű krémes alappal, málnás-gránátalmás töltelékkel, pasztőrözött, ultraszűrt tej felhasználásával
Ott a túró színét a kék spirulina alga szolgáltatja, a közepén gránátalmás-málnás lekvárszerűség van, kívülre pedig fehér bevonómassza került.
Nálam csak a túró maradt, mint alap, a kék színt "Monin Blue Curacao" koktélszirup adja, a közepére szilárd "Sunvita Red Berries Fruit Bar" került, kívülre pedig kókuszreszelék.
HOZZÁVALÓK KB. 22 DB-HOZ:
450 g - 500 g zsírszegény túró
1 púpozott evőkanál tejföl vagy mascarpone
kb. 100-120 g darált háztartási keksz
40-50 ml Blue Curacao koktélszirup
csipet só
1 csomag (5*15 g ) Sunvita Red Berries Fruit Bar - piros gyümölcsös szelet
kívülre: apró szálú kókuszreszelék
ELKÉSZÍTÉS:
1. A túrót a tejföllel vagy mascarponéval robotgéppel krémesre keverjük.
2. Fokozatosan hozzáadunk annyi szirupot, amennyi tetszetős színt eredményez, sózzuk.
3. Apránként beledolgozunk annyi babapiskótát, hogy formázható állagot kapjunk.
4. A gyümölcsrudakat 5 db-ra felvágjuk, így végül 25 db kis kockát kapunk.
5. A masszából lecsippentünk egy darabot, közepére tesszük a gyümikockát, majd bebugyoláljuk, végül kókuszreszelékben meghempergetjük.
Folytatjuk, míg elfogy a tészta, majd 2-3 órára, illetve fogyasztásig hűtőbe tesszük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése