HOLLAND SÁRGABORSÓLEVES
A recept az Erdélyi konyha magazin 2022. 1. számában található.
Itt a füstölt hús helyett bacon van. De én nyers füstölt sonkát használtam, így 1 óráig főztem a húst, mielőtt a zöldségeket beletettem. Ha bacont használunk, hamarabb elkészül.
HOZZÁVALÓK KB. 4 ADAGHOZ:
200 g nyers füstölt hús vagy bacon
250 g virsli
2-3 szál közepes sárgarépa
500 g sárgaborsó
3-4 db közepes burgonya
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
só, őrölt kömény, pirospaprika
ELKÉSZÍTÉS:
1. A hagymát és a füstölt húst vagy bacont összekockázzuk, majd kevés olajon fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, még 1 percig sütjük, majd megszórjuk pirospaprikával és felöntjük kb. 2,5 l vízzel. Ha nyers sonkát használunk, főzzük kb. 1 órát.
2. Hozzáadjuk a megmosott, megpucolt, felkockázott zöldségeket és a megmosott sárgaborsót. Fűszerezzük és az egészet puhára főzzük.
3. Ha minden puha, belekarikázzuk a virslit és még 5 percet rotyogtatjuk.
Azon melegében tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése