HOLLAND SÁRGABORSÓLEVES

 


A recept az Erdélyi konyha magazin 2022. 1. számában található. 

Itt a füstölt hús helyett bacon van. De én nyers füstölt sonkát használtam, így 1 óráig főztem a húst, mielőtt a zöldségeket beletettem. Ha bacont használunk, hamarabb elkészül.


HOZZÁVALÓK KB. 4 ADAGHOZ:


200 g nyers füstölt hús vagy bacon

250 g virsli

2-3 szál közepes sárgarépa

500 g sárgaborsó

3-4 db közepes burgonya

1 fej vöröshagyma

3-4 gerezd fokhagyma 

2 evőkanál olaj

só, őrölt kömény, pirospaprika

 

ELKÉSZÍTÉS:

 

1. A hagymát és a füstölt húst vagy bacont összekockázzuk, majd kevés olajon fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, még 1 percig sütjük, majd megszórjuk pirospaprikával és felöntjük kb. 2,5 l vízzel. Ha nyers sonkát használunk, főzzük kb. 1 órát.

2. Hozzáadjuk a megmosott, megpucolt, felkockázott zöldségeket és a megmosott sárgaborsót. Fűszerezzük és az egészet puhára főzzük.

3. Ha minden puha, belekarikázzuk  a virslit és még 5 percet rotyogtatjuk.

Azon melegében tálaljuk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések