DAKOTA BORSÓLEVES

 

 


 

 

HOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ:

 

1 db vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 kisebb fej zeller

2-3 szál közepes sárgarépa

600 g zöldborsó

2 db leveskocka

16 dkg árpagyöngy

2 evőkanál olaj

só, kakukkfű, petrezselyem

kb. 2-2,5 l víz

 

 ELKÉSZÍTÉS:


1. A hagymát kevés olajon enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, átpirítjuk, majd felöntjük vízzel.

2. Beletesszük a leveskockákat, a megpucolt és összekockázott zöldségeket, a petrezselymet és a fűszereket.

3. Amikor felforrt, beleöntjük az árpagyöngyöt is és közepes hőfokon főzzük, míg minden megpuhul benne.



 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések