DAKOTA BORSÓLEVES
HOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ:
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kisebb fej zeller
2-3 szál közepes sárgarépa
600 g zöldborsó
2 db leveskocka
16 dkg árpagyöngy
2 evőkanál olaj
só, kakukkfű, petrezselyem
kb. 2-2,5 l víz
ELKÉSZÍTÉS:
1. A hagymát kevés olajon enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, átpirítjuk, majd felöntjük vízzel.
2. Beletesszük a leveskockákat, a megpucolt és összekockázott zöldségeket, a petrezselymet és a fűszereket.
3. Amikor felforrt, beleöntjük az árpagyöngyöt is és közepes hőfokon főzzük, míg minden megpuhul benne.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése