KÖRTÉS KALÁCSLEPÉNY
HOZZÁVALÓK:
300 g bolti fonott kalács
600 g érett körte
3 db tojás
150 ml tejszín (főző is jó)
300 ml tej
1 teáskanál vaníliakivonat
édesítés ízlés szerint
csipet só, őrölt szegfűszeg
a forma kikenéséhez vaj
ELKÉSZÍTÉS:
1. A kalácsot egy nagy tálba tépkedjük, vagy kockára vágjuk.
2. A tojások sárgáját, a tejszínt, a tejet, a szegfűszeget és a vaníliakivonatot habverővel összekeverjük, édesítjük, ráöntjük a kalácsra.
3. A körtét megpucoljuk és lereszeljük vagy apró kockára vágjuk. Belekeverjük a kalácsba.
4. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük és beleforgatjuk a körtés kalácsmasszába.
Az egészet kivajazott sütőformába öntjük. Én 38*27 cm, 6 cm magas tepsit használtam.
Előmelegített sütőben 180 fokon nem légkeveréssel sütjük, míg enyhén megbarnul.
Kihűtjük, felszeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése