KÖRTÉS KALÁCSLEPÉNY

 

 

 


HOZZÁVALÓK:

300 g bolti fonott kalács

600 g érett körte

3 db tojás

150 ml tejszín (főző is jó)

300 ml tej

1 teáskanál vaníliakivonat

édesítés ízlés szerint

csipet só, őrölt szegfűszeg

a forma kikenéséhez vaj

 

ELKÉSZÍTÉS:

1. A kalácsot egy nagy tálba tépkedjük, vagy kockára vágjuk.


2. A tojások sárgáját, a tejszínt, a tejet, a szegfűszeget és a vaníliakivonatot habverővel összekeverjük, édesítjük, ráöntjük a kalácsra.


3. A körtét megpucoljuk és lereszeljük vagy apró kockára vágjuk. Belekeverjük a kalácsba.



4. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük és beleforgatjuk a körtés kalácsmasszába.


Az egészet kivajazott sütőformába öntjük. Én 38*27 cm, 6 cm magas tepsit használtam.

Előmelegített sütőben 180 fokon nem légkeveréssel sütjük, míg enyhén megbarnul.

Kihűtjük, felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések