PUNCSOS-MAZSOLÁS TEKERCS
HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ:
a tésztához:
350 g búzaliszt
70 g puha mazsola
1 db tojás
2 evőkanál frissen reszelt narancs v. citromhéj
20 g friss élesztő
125 ml langyos tej
1 teáskanál kristálycukor
porcukor ízlés szerint
a töltelékhez:
500 ml tej
1 tasak (= 40 g) puncsos pudingpor
édesítés ízlés szerint
a lekenéshez: tej v. tojás
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, a porcukrot, a mazsolát összekeverjük.
Hozzáadjuk a tojást és a langyos cukros tejben felfuttatott élesztőt.
Az egészet alaposan kidolgozzuk, majd meleg helyen kelesztjük 45 percet.
2. Míg a tészta kel, felfőzzük a pudingot, kihűtjük.
3. A tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 4 mm vékonyra. Rákenjük a pudingot.
A tészta jobb és bal oldalát kicsit behajtjuk, majd feltekerjük.
Villával megszurkáljuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
(A tepsi legyen a közelben, mert a tésztának ebben a formában nincs túl sok tartása!!!)
4. Lekenjük, majd előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 30-35 percig sütjük.
Teljesen kihűtjük, majd felszeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése