PUNCSOS-MAZSOLÁS TEKERCS






HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ:

a tésztához:

350 g búzaliszt
70 g puha mazsola
1 db tojás
2 evőkanál frissen reszelt narancs v. citromhéj
20 g friss élesztő
125 ml langyos tej
1 teáskanál kristálycukor
porcukor ízlés szerint

a töltelékhez:

500 ml tej
1 tasak (= 40 g) puncsos pudingpor
édesítés ízlés szerint

a lekenéshez: tej v. tojás


ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet, a porcukrot, a mazsolát összekeverjük.

Hozzáadjuk a tojást és a langyos cukros tejben felfuttatott élesztőt.

Az egészet alaposan kidolgozzuk, majd meleg helyen kelesztjük 45 percet.



2. Míg a tészta kel, felfőzzük a pudingot, kihűtjük.


3. A tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 4 mm vékonyra. Rákenjük a pudingot.

A tészta jobb és bal oldalát kicsit behajtjuk, majd feltekerjük.

Villával megszurkáljuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

(A tepsi legyen a közelben, mert a tésztának ebben a formában nincs túl sok tartása!!!)






4. Lekenjük, majd előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 30-35 percig sütjük.

Teljesen kihűtjük, majd felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések