BURGONYASALÁTA ZELLERMÁRTÁSSAL



Az ételt önmagában vagy sült húsok mellé köretként is fogyaszthatjuk.



HOZZÁVALÓK 3 ADAGHOZ:

600 g főtt burgonya
300 g zeller
1 púpozott evőkanál tejföl
2 teáskanál intenzív mustár
1 db kis fej vörös v. lilahagyma reszelve
1 teáskanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál citromlé
só, őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS:

1. A krumplit héjában megfőzzük, kihűtjük, egy nagyobb tálba felkockázzuk.


2. A zellert megpucoljuk, felkockázzuk, enyhén sós, borsos vízben puhára főzzük.

Leszűrjük, összetörjük, kihűtjük.

Hozzákeverjük a többi alapanyagot, fűszerezzük, majd a krumplival összekeverjük.




Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések