ASZALT GYÜMÖLCSÖS-MARCIPÁNOS BUCIKÁK

 

 


HOZZÁVALÓK 16 DB-HOZ

 a tésztához:

400 g búzaliszt

150 ml langyos tej

1 evőkanál cukor

20 g friss élesztő

120 g vegyes aszalt gyümölcs

csipet só

porcukor ízlés szerint

a töltelékhez:

8 db marcipánburgonya félbevágva


ELKÉSZÍTÉS:

1. A liszthez hozzákeverjük a porcukrot, a csipet sót és az aszalt gyümölcsöket. Beleütjük a tojást és hozzáöntjük a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt.

Az egészet alaposan összedolgozzuk, majd meleg helyen 45 percig kelesztjük.



2. Lecsippentünk belőle egy darabot,kilapogatjuk, majd beleteszünk fél db marcipánburgonyát. 

Bebugyoláljuk.

 

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Még 15 percig kelesztjük, majd lekenjük tejjel vagy tojással és 175 fokon mindkét oldalát 20-20 percig sütjük.

Kihűtjük, majd fogyasztjuk.

Jó étvágyat!




 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések