ASZALT GYÜMÖLCSÖS-MARCIPÁNOS BUCIKÁK
HOZZÁVALÓK 16 DB-HOZ
a tésztához:
400 g búzaliszt
150 ml langyos tej
1 evőkanál cukor
20 g friss élesztő
120 g vegyes aszalt gyümölcs
csipet só
porcukor ízlés szerint
a töltelékhez:
8 db marcipánburgonya félbevágva
ELKÉSZÍTÉS:
1. A liszthez hozzákeverjük a porcukrot, a csipet sót és az aszalt gyümölcsöket. Beleütjük a tojást és hozzáöntjük a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt.
Az egészet alaposan összedolgozzuk, majd meleg helyen 45 percig kelesztjük.
2. Lecsippentünk belőle egy darabot,kilapogatjuk, majd beleteszünk fél db marcipánburgonyát.
Bebugyoláljuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Még 15 percig kelesztjük, majd lekenjük tejjel vagy tojással és 175 fokon mindkét oldalát 20-20 percig sütjük.
Kihűtjük, majd fogyasztjuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése