"STUDENTSKÁ PECET" KOSÁRKA

 


A "Studentská Pecet" a cseh/ szlovák édességipar egyik remeke. Egy rövid ideig valami hasonlót nálunk is lehetett kapni "Boci Nasi" néven.

Több változata létezik, de úgy nagyjából az alap megegyezik. Van benne puha zselécukor, földimogyoró és mazsola.

Én ét és fehércsokisat is készítettem. 

 

Hozzávalók 20 db-hoz:

a tésztához:

300 g búzaliszt

200 g vaj vagy margarin

50-100 g porcukor ízlés szerint

1 db tojás

csipet só

a töltelékhez:

100 g puha zselécukor



 

80 g pirított földimogyoró

130 g mazsola

200 g étcsokoládé vagy 300 g fehércsoki vagy mindkettőből a fele


ELKÉSZÍTÉS:

1. A porcukrot, a sót és a lisztet összekeverjük, majd elmorzsoljuk a zsiradékkal. Hozzáadjuk a tojást és  gyúrjuk, míg összeáll.

 


2. A kosárkaformákat kiolajozzuk és feltöltjük a tésztával.


3. Előmelegített sütőben 175 fokon sütjük kb. 15-20 percet, míg a széle enyhén megbarnul.

Kihűtjük, kivesszük a formákból a tésztát.


4. A töltelékhez a földimogyorót és a zselécukrot apróra feldaraboljuk, majd a mazsolával az egészet összekeverjük.


5. Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit. Ha nem elég folyékony, akkor 2-3 evőkanál forró vizet is adunk hozzá, majd belekeverjük a mazsolás mixet.


6. Megtöltjük a kosarakat, majd megvárjuk, míg megszilárdul.

Ami nem fogy el, zárható dobozban eltartható.

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések