"STUDENTSKÁ PECET" KOSÁRKA
A "Studentská Pecet" a cseh/ szlovák édességipar egyik remeke. Egy rövid ideig valami hasonlót nálunk is lehetett kapni "Boci Nasi" néven.
Több változata létezik, de úgy nagyjából az alap megegyezik. Van benne puha zselécukor, földimogyoró és mazsola.
Én ét és fehércsokisat is készítettem.
Hozzávalók 20 db-hoz:
a tésztához:
300 g búzaliszt
200 g vaj vagy margarin
50-100 g porcukor ízlés szerint
1 db tojás
csipet só
a töltelékhez:
100 g puha zselécukor
80 g pirított földimogyoró
130 g mazsola
200 g étcsokoládé vagy 300 g fehércsoki vagy mindkettőből a fele
ELKÉSZÍTÉS:
1. A porcukrot, a sót és a lisztet összekeverjük, majd elmorzsoljuk a zsiradékkal. Hozzáadjuk a tojást és gyúrjuk, míg összeáll.
2. A kosárkaformákat kiolajozzuk és feltöltjük a tésztával.
3. Előmelegített sütőben 175 fokon sütjük kb. 15-20 percet, míg a széle enyhén megbarnul.
Kihűtjük, kivesszük a formákból a tésztát.
4. A töltelékhez a földimogyorót és a zselécukrot apróra feldaraboljuk, majd a mazsolával az egészet összekeverjük.
5. Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit. Ha nem elég folyékony, akkor 2-3 evőkanál forró vizet is adunk hozzá, majd belekeverjük a mazsolás mixet.
6. Megtöltjük a kosarakat, majd megvárjuk, míg megszilárdul.
Ami nem fogy el, zárható dobozban eltartható.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése