KRÉMSAJTOS CÉKLA
A recept "Frank Júlia: A Nők lapja szakácsköny"-ben található.
Annyit változtattam rajta, hogy nem hagytam egészben a céklát és nem töltöttem meg, hanem megpucolva megpároltam és úgy került rá az öntet.
HOZZÁVALÓK 3 ADAGRA:
800 g cékla
só, őrölt bors, őrölt kömény
az öntethez:
2 dl tejföl
100 g krémsajt
1 db tojás
50 g darált dió
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 gerezd zúzott fokhagyma
só, őrölt bors, őrölt kömény
szükség esetén kevés tej
ELKÉSZÍTÉS:
1. A céklát megpucoljuk, nagyobb kockára vágjuk, majd fűszeres vízben puhára főzzük.
Lecsepegtetjük, tűzálló tálba tesszük.
2. Az öntet hozzávalóit simára keverjük. Szükség esetén kevés tejjel lazítjuk.
Ráöntjük a céklára, majd előmelegített sütőben 190 fokon kb. 15 percig sütjük, míg a massza megszilárdul.
Hidegen vagy melegen húsok mellé köretként vagy pirítóssal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése