KRÉMSAJTOS CÉKLA

 


A recept  "Frank Júlia: A Nők lapja szakácsköny"-ben található.

Annyit változtattam rajta, hogy nem hagytam egészben a céklát és nem töltöttem meg, hanem megpucolva megpároltam és úgy került rá az öntet.



HOZZÁVALÓK 3 ADAGRA:

800 g cékla

só, őrölt bors, őrölt kömény

az öntethez:

2 dl tejföl

100 g krémsajt

1 db tojás

50 g darált dió

2 evőkanál zsemlemorzsa

1 gerezd zúzott fokhagyma

só, őrölt bors, őrölt kömény

szükség esetén kevés tej

 

ELKÉSZÍTÉS:

1. A céklát megpucoljuk, nagyobb kockára vágjuk, majd fűszeres vízben puhára főzzük.

Lecsepegtetjük, tűzálló tálba tesszük.


2. Az öntet hozzávalóit simára keverjük. Szükség esetén kevés tejjel lazítjuk.


Ráöntjük a céklára, majd előmelegített sütőben 190 fokon kb. 15 percig sütjük, míg a massza megszilárdul.



Hidegen vagy melegen húsok mellé köretként vagy pirítóssal tálaljuk.

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések