KÁVÉS-MASCARPONÉS TEKERCS

 


HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ:

 a tésztához:

300 g búzaliszt

100 ml langyos, főzött kávé

20 g friss élesztő

1 evőkanál cukor

1 tasak vaníliás cukor

3 evőkanál olvasztott vaj

1 db tojás 

csipet só

szükség esetén langyos víz

a  töltelékhez:

150 g mascarpone

porcukor (egyéb édesítés) ízlés szerint

a lekenéshez:

tej vagy tojás

 

ELKÉSZÍTÉS:

1. A liszthez hozzáadjuk a langyos, cukros, lefőzött kávéban felfuttatott élesztőt, majd az összes többi hozzávalót és alaposan összegyúrjuk a tésztát.

Meleg helyen kelesztjük kb. 45 percet.


Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra.

2. A krémhez a mascarponét összekeverjük a porcukorral. és szétkenjük a felületen.

 

A tészta jobb és bal szélét kicsit behajtjuk, majd alulról feltekerjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk és még kelesztjük 15 percet. Lekenjük.

Előmelegített sütőben 180 fokon - nem légkeveréssel - kb. 25-30 percet sütjük. (Minimális töltelék sütés közben kifolyik a tésztából.)

Kihűtjük, felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések