KÁVÉS-MASCARPONÉS TEKERCS
HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ:
a tésztához:
300 g búzaliszt
100 ml langyos, főzött kávé
20 g friss élesztő
1 evőkanál cukor
1 tasak vaníliás cukor
3 evőkanál olvasztott vaj
1 db tojás
csipet só
szükség esetén langyos víz
a töltelékhez:
150 g mascarpone
porcukor (egyéb édesítés) ízlés szerint
a lekenéshez:
tej vagy tojás
ELKÉSZÍTÉS:
1. A liszthez hozzáadjuk a langyos, cukros, lefőzött kávéban felfuttatott élesztőt, majd az összes többi hozzávalót és alaposan összegyúrjuk a tésztát.
Meleg helyen kelesztjük kb. 45 percet.
Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra.
2. A krémhez a mascarponét összekeverjük a porcukorral. és szétkenjük a felületen.
A tészta jobb és bal szélét kicsit behajtjuk, majd alulról feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk és még kelesztjük 15 percet. Lekenjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon - nem légkeveréssel - kb. 25-30 percet sütjük. (Minimális töltelék sütés közben kifolyik a tésztából.)
Kihűtjük, felszeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése