TONHALAS-CUKKINIS TÉSZTA

Eredetileg az Archive.org / The complete pasta cookbok / 26. oldalán található "Pasta Siracusani" -t szerettem volna elkészíteni, de mivel olyan hozzávalókat tartalmaz, mint szardella és kapribogyó(amit én nem szeretek), így végeredményben csak valami olyasmi lett.

Egyébként, aki ismeri a "Puttanesca" (Rosszlány) tésztát, az igen sok egyezőséget találhat az eredeti recepttel.




HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:

400 g cukkini
185 g tonhal (konzerv - saját lében)
2 db nagyobb paradicsom
2 gerezd fokhagyma
kb. 15 szem fekete olívabogyó
70 g sűrített paradicsom
6 db friss bazsalikomlevél
só, bors, oregánó

spagetti vagy makaróni


ELKÉSZÍTÉS:

1. A cukkinit és a paradicsomot megmossuk, felkockázzuk. Hozzákarikázzuk a fekete olívabogyót is.


2. A zúzott fokhagymát kevés olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a zöldségmixet. Párojuk 3-4 percig, majd beletesszük a sűrített paradicsomot, fűszerezzük és felöntjük kb. annyi vízzel, ami épphogy ellepi.

Főzzük, míg a cukkini megpuhul.

3. Beleöntjük a tonhalat, két percig főzzük.

Főtt spagettivel vagy makarónival tálaljuk.

Jó étvágyat!


MÉG TÖBB FŐTT TÉSZTA:

Tészta jó kislány módra



Amerikai jellegű Mac & Cheese színesben




Kagylós kagyló




Kínai jellegű

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések