CITROMKRÉMES PUSZEDLITEKERCS






HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ:

a tésztához:

200 g  mézes puszedli
60 g darált háztartási keksz
2 evőkanál tej
2-3 evőkanál a krémből
cukor ízlés szerint (vegyük figyelembe, hogy a puszdli eleve édes)

a krémhez:

400 ml tej
1 db citrom reszelt héja és az egész leve
2 evőkanál búzafinomliszt
2 dkg étkezési keményítő

200 ml cukrászhab

a nyújtáshoz és a dekorhoz:

7 db mézes puszedli

ELKÉSZÍTÉS:

1. A tejet simára keverjük a liszttel, a cukorral és a keményítővel.
Belereszeljük a citrom héját, majd hozzáadjuk a citrom levét.
Közepes hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett, besűrítjük.
Megvárjuk, míg teljesen kihűl.


2. A cukrászhabot felverjük, majd hozzákeverjük a kihűlt és robotgéppel átkevert krémhez.


3. A puszedliket összemorzsoljuk, hozzáadjuk a darált kekszet.
Beleöntjük a tejet. Eldolgozzuk, majd annyi krémet adunk hozzá, hogy a tésza összeálljon.


4. A tésztát puszedlimorzsával szórt, sütőpapírral fedett felületen kinyújtjuk kb. 0,5 cm vékonyra.


5. Megkenjük a krém 2/3-ával.

 
6. A sütőpapír segítségével feltekerjük.


7. Tetejét megkenjük a maradék krémmel.


8. Rámorzsolunk 2-3 db puszedlit.


A tekercset 3-4 órára, vagy akár egész éjszakára hűtőbe tesszük.

Felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések