CITROMKRÉMES PUSZEDLITEKERCS
HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ:
a tésztához:
200 g mézes puszedli
60 g darált háztartási keksz
2 evőkanál tej
2-3 evőkanál a krémből
cukor ízlés szerint (vegyük figyelembe, hogy a puszdli eleve édes)
a krémhez:
400 ml tej
1 db citrom reszelt héja és az egész leve
2 evőkanál búzafinomliszt
2 dkg étkezési keményítő
200 ml cukrászhab
a nyújtáshoz és a dekorhoz:
7 db mézes puszedli
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tejet simára keverjük a liszttel, a cukorral és a keményítővel.
Belereszeljük a citrom héját, majd hozzáadjuk a citrom levét.
Közepes hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett, besűrítjük.
Megvárjuk, míg teljesen kihűl.
2. A cukrászhabot felverjük, majd hozzákeverjük a kihűlt és robotgéppel átkevert krémhez.
3. A puszedliket összemorzsoljuk, hozzáadjuk a darált kekszet.
Beleöntjük a tejet. Eldolgozzuk, majd annyi krémet adunk hozzá, hogy a tésza összeálljon.
4. A tésztát puszedlimorzsával szórt, sütőpapírral fedett felületen kinyújtjuk kb. 0,5 cm vékonyra.
5. Megkenjük a krém 2/3-ával.
6. A sütőpapír segítségével feltekerjük.
7. Tetejét megkenjük a maradék krémmel.
8. Rámorzsolunk 2-3 db puszedlit.
A tekercset 3-4 órára, vagy akár egész éjszakára hűtőbe tesszük.
Felszeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése