PARADICSOMOS TÉSZTA PESZTÓS RICOTTAGOLYÓKKAL






HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:

a ricottagolyóhoz:

250 g ricotta
1 db tojás
2 teáskanál zöld pesto
zsemlemorzsa, amennyi szükséges

a paradicsomos tésztához:

150 g (szárazon) tészta (spagetti v. makaróni)
3 db paradicsom
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál passzírozott paradicsom
1 teáskanál kristálycukor
6 friss bazsalikomlevél
1 evőkanál olaj
 só, őrölt bors, szárított oregánó


ELKÉSZÍTÉS:

1. Ricottagolyó:

A ricottát, a tojást, és a pesztót kikeverjük. Hozzáadjuk a sót és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható állagot kapjunk.

Nem túl nagy golyókat készítünk, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - 15-20 percig sütjük.








2. Paradicsomszósz:

A felkockázott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, menet közbe a fokhagymát is hozzáadva. Majd hozzáadjuk a megmosott és feldarabolt paradicsomhoz és az egészet ledaráljuk.

Beleöntjük egy főzőedénybe, majd hozzáadjuk az oregánót, a bazsalikomleveleket, a sót és a borsot, majd alacsony hőfokon, fedő 25-30 percig főzzük.




3. A tésztát enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük, lecsepegtetjük.


4. A kisült ricottagolyókat, az időközben elkészült szószba forgatjuk és kb. 3 percig hagyjuk állni.

A főtt tésztával tálaljuk.

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések