MEDITERRÁN VADAS




HOZZÁVALÓK 3 ADAGRA:

2 egész csirkecomb
1 db kisebb cukkini
1 db kisebb padlizsán
1 db paradicsom
1/2 db kaliforniai paprika
kb. 250 g édesburgonya
1 db nagyobb sárgarépa
1-2 db csemegehagyma v. 100 g póréhagyma
6-8 levél bazsalikom
ízlés szerinte egyéb fűszerek
 2 evőkanál passzírozott paradicsom
1 teáskanál zöld színű pesto

a körethez: bármilyen főtt tészta


ELKÉSZÍTÉS:

1. A combokról leszedjük a bőrt, megmossuk, felöntjük kb. 2 l vízzel.
Feltesszük főni.
Ha forr, a habot leszedjük róla, és beletesszük az alaposan megmosott (répa, burgonya meghámozott) zöldségeket.
Fűszerezzük, beletesszük a bazsalikomleveleket, majd alacsony hőfokon fedő alatt kb. 2-2,5 órán át főzzük.




2. A levesből kivesszük a zöldségeket, turmixba tesszük a 2 evőkanál passzírozott paradicsommal és a pestoval, valamint annyi levessel, amennyire sűrűre / hígra szeretnénk a mártást.

Az egészet pürésítjük.





3. A főtt húst lefejtjük a csontról és kevés olajon, tapadásmentes serpenyőben átpirítjuk.


4. A tésztát enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük, lecsepegtetjük, majd a szósszal és a hússal tálaljuk.


Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések