COOK-A-LEEKIE - PÓRÉHAGYMÁS CSIRKELEVES ÁRPAGYÖNGGYEL
Ezzel a levessel először az angol boltban találkoztam konzerv formájában. Rákerestem, és végül ez lett belőle.
Az eredeti csontos csirkecombból készül némileg több idő alatt és bonyolultabban. Én csirkemellből főztem pofonegyszerűen.
HOZZÁVALÓK KB. 4 SZEMÉLYRE:
600 g csirkemell
2 nagyobb póréhagyma
3-4 szál a szárzellerből
2 db leveskocka (erő, tyúk vagy zöldség)
200 g árpagyöngy (dara)
1 csokor petrezselyem
2 evőkanál olaj
só
2,5 l víz
ELKÉSZÍTÉS:
1. A húst felkockázzuk, a zellert és a póréhagymát megmossuk, feldaraboljuk.
2. A húst a hagymával együtt egy nagy lábasba tesszük és kevés olajon fehéredésig pirítjuk.
3. Hozzáadjuk a szárzellert és a petrezselymet, felöntjük vízzel, sózzuk és beledobjuk a leveskockát is.
4. Amikor felforrt, beletesszük az árpagyöngydarát és készre főzzük.
Azon melegében tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése