PINA COLADA NUDLI
HOZZÁVALÓK 2-3 ADAGHOZ:
a tésztához:
2 db édesburgonya (kb. 500 g)
1 db tojás
1 tasak vaníliás cukor
1 teáskanál fahéj
kb. 200 g liszt (amennyit felvesz)
csipet só
(ízlés szerint cukor)
a forgatáshoz:
kókuszreszelék
a tetejére:
darabolt, konzerv ananász (1 adaghoz kb. 100 g)
ELKÉSZÍTÉS:
1. Az édesburgonyákat héjában enyhén sós vízben megfőzzük.
Kihűtjük, megpucoljuk, villával összetörjük.
2. Hozzáadjuk a tojást, a vaníliás cukrot, a csipet sót, fahéjat (cukrot). Összekeverjük, majd apránként annyi lisztet adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon.
Ne ijedjünk meg, ez a tészta valamivel ragacsosabb, mint a klasszikus krumplinudli. Ettől függetlenül ne tegyünk bele túl sok lisztet, inkább a formázásnál használjunk még egy kicsit.
3. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra, csíkokra vágjuk.
A csíkokból hengereket formázunk, majd feldaraboljuk kb. 0,5 cm-es darabokra.
4. Enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük.
5. A nudlikat meghempergetjük kókuszreszelékben.
6. Az ananászt kevés saját lével ledaráljuk / turmixoljuk és a kókuszos nudlik tetején eloszlatva tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése